HATÁRVALÓSÁG – a MOME diákjainak kiállítása – 2016/05/27

Posted on Posted in Kiállítás, Programok

Honnan jövünk? Kik vagyunk? Hová megyünk? – egy formális országhatár átlépés során ezeket a kérdéseket minden további nélkül megkérdezheti a határőr. Talán egy kicsit zavarba jövünk, de biztos, hogy tudunk rá valamit válaszolni. Nagyobb a zavar azonban, ha ezeket a kérdéseket önmagunknak tesszük fel és nem a gyakorlati értelmében vett utazás szituációjában, hanem önnön életutunk kapcsán.

A kiállítás anyaga válogatás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Média Intézetének Vizuális Stúdiumok Műtermében készült hallgatói munkákból.
A Vizuális Stúdiumok sok éve tartó kurzus-folyama rendszeresen olyan témákat kínál fel a résztvevő hallgatók számára, melyek révén jó kapaszkodókra lelhetnek, hogy a maguk személyes és felcserélhetetlen módján a művészet kifejezőerejével artikulálják a fenti kérdéseket.
A kiállításon bemutatott anyagok hátterét képező kurzusok hívószavai a transzcendencia, a természeti erő, a határ és az emlékezés fogalmai voltak. A több tucat résztvevő, eltérő médiumokban megvalósított anyagai közül (elsősorban fotográfiákat és mozgóképes munkákat) válogató Határvalóság arra mutat rá, hogy a MOME mint a magyarországi design szcéna vezető intézménye, egyúttal a képzőművészeti világban is ambíciókkal bír és jelenléte már  hallgatói szinten is releváns.

A kiállítók: Demecs Fanni, Diósi Máté, Dublecz Dániel, Gáspár Dániel, Horváth Réka, Horváth Viktor, Kustos Nikolett, Lados Dávid, Laczkovich Virág, Szatmári Sára, Nagy Rozália, Róth Barnabás, Schmal Fülöp, Tasi Gábor, Tőkés Márton, Urbán Jonatán

Kurátor: Fábián Noémi

A kiállítást megnyitják: Hamvai Kinga (MOME) és Bérczi Linda (galéria- és műteremház vezető, LAOS)

A kiállítás mindössze egy estén, 2016. május 27-én pénteken fél 7-től 10-ig tekinthető meg.

A kiállítás megnyitó után Nové Soma koncertje, Erdély Jakab, Hajdú Levente, Lődi Virág és Szebenyi Dávid/Monolit DJ programjai színesítik a bulit. Büféről a School Bus gondoskodik.