FLOW – Tóth Anna Eszter önálló kiállítása – 2016/11/11

Posted on Posted in Kiállítás, Programok

Tóth Anna Eszter kiállítása  2016. november 11-én (péntek), 18 órától nyílik az L Art Open Studios-ban.

A nálunk alkotó festőművész a következőképpen ír “FLOW” című kiállítási anyagáról:

“Városi sétáim során a környezetemet figyelem; az öreg falakról lepergett vakolatot, repedéseket, az egymásra rétegzett majd leszakított plakátokat, a villódzó reklámtáblákat, tócsákat, árnyékokat. A természet és az ember által létrejött jelenségek ezek, melyek magukra hagyva , véletlenszerűen alakulnak, nyomokká válnak. Festészetemben ezeket a környezetemben létrejött „helyzeteket” teremtem újra, s fogalmazom át.
Képeimet különböző anyagok felhasználásával, csorgatás, öntés , nyomtatás, tépkedés által hozom létre, mivel ezek azok a kép-alkotási módszerek, melyekkel kevésbé avatkozom be a mű teremtésének folyamatába, hogy a tudatosságot átvegye az ösztönös, a kontrollt pedig a véletlenszerű.”

FLOWTothAnnaEszter_flow

„Az érzések olyanok, mint a folyam. Mikor azonban megfigyeljük őket, megmerevednek, s tárgyiasulnak. Ilyenkor lesz színük , formájuk, szaguk, vagy illatuk, lesznek puhák, érdesek, édesek és keserűek. Csak állunk felettük, nézzük őket, s azon gondolkodunk, honnan jöttek s mivé lehettek volna.
A festék folyamként pereg a földre, s a két-három szín találkozik egymással, majd összeforr. Nászukban megmerevedve, egy adott pillanaton túl már nem folynak tovább. Színük és formájuk, összes tulajdonságuk külön- külön már nem, csak együtt, egyszerre értelmezhető.”

A kiállítást megnyitja: Tayler Patrick festőművész
Időpont: 2016. november 11. (péntek) 18 óra
A kiállítás megtekinthető: 2016. december 11-ig.